Zondag 9 februari heeft burgemeester Jos Hessels, vanwege de naderende storm en in goed overleg met de organisatie van Echt Feesten!, helaas moeten besluiten, om het evenement Kampioene van ’t Zuuje en de receptie af te gelasten. Na de afgelasting moest alles in het werk worden gesteld, om het feestterrein te ontruimen en voorzorgsmaatregelen te treffen. Hierbij werd een beroep gedaan op de Echter gemeenschap.

Deze oproep verspreidde zich als een lopend vuurtje en binnen no-time liep het “storm”. Ruim 130 vrijwilligers uit Echt en omgeving waren aanwezig om te helpen bij deze immense klus. Als organisatie doet het ons deugd te zien, dat vele verenigingen om ons heen, klaar stonden in deze moeilijke tijd. Deze verbroedering heeft heel wat teweeg gebracht en heeft er tevens voor gezorgd, dat wij toch ook goede herinneringen over houden aan deze dag.
 
Via deze weg willen wij alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp bij het treffen van de voorzorgsmaatregelen. Daarnaast ook een woord van dank aan de vele vrijwilligers, die hun hulp geboden hebben in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het feestweekend Echt Feesten!. Zonder jullie hulp was dit geweldige feest nooit mogelijk geweest!