Op maandag 29 april maakte de Stichting LVK bekend dat de finale van het LVK 2020 zal worden georganiseerd door Carnavalsvereniging “De Aester” uit Echt in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren, de stichting LVK en L1-Radio & -TV. De finale van deze 44ste editie vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 in een gigantisch feestpaviljoen dat zal verrijzen in Leisurepark “In de Bandert” in Echt en wordt live uitgezonden op L1-Radio en -TV.

Hoondervel

C.V. “De Aester” Echt neemt het stokje over van C.V. “De Gaarekiekere” (Gulpen) en C.V. “De Rieste” (Margraten) die tekende voor de finale van het LVK 2019 in een uitverkocht congres- en beurzencentrum het MECC waar de carnavalsgroep Hoondervel ervandoor ging met de winst.

C.V. De Aester Echt

Carnavalsvereniging “De Aester” heeft in de afgelopen jaren samen met de gehele Echter gemeenschap aardig wat ervaring opgedaan met het organiseren van grootschalige evenementen. Zo organiseerde de vereniging in 2002 en tijdens het 5×11-jarig jubileum in 2013 het BCL Treffen en was men medeverantwoordelijk voor de organisatie van het LKZH in 2007 na de winst van Zaate Hermenie Repke Tepke.

“Het Smalste Stukje Nederland”, zoals de gemeente Echt-Susteren ook wel wordt genoemd, leverde de afgelopen jaren al tal van kampioenen als drievoudig LVK-winnaar Spik & Span (2015, 2016 en 2018), buutekampioen Bas van Neer (2019), jeugd-buutekampioen Isa Meuwissen (2018).

Voorzitter Sjef Vergoossen:

“Het is een enorme eer om samen met de gehele gemeenschap uit Echt voor carnaval vierend Limburg en ver daar buiten de organisatie van notabene de 44e en daarmee jubileumeditie van de finale van het LVK te mogen organiseren. We kijken er enorm naar uit om iedereen te ontvangen in Het Smalste Stukje Nederland!”

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2020

Het LVK-seizoen start traditiegetrouw op 11 november. Vanaf die datum kunnen nieuwe liedjes worden ingestuurd. De inzendtermijn sluit 5 december, waarna de vakjury zich over de inzendingen zal buigen. De 60 liedjes welke zijn doorgedrongen tot de drie halve finales worden maandag 14 december bekendgemaakt.

Programma feestweekend

De organisatie is inmiddels achter de schermen druk aan de slag met de programmering van een geweldig feestweekend dat zal plaatsvinden van 7 t/m 9 februari 2020 in Echt. In de aankomende weken en maanden zal de informatie op de website www.lvk2020.nl en de diverse Social Media kanalen worden aangevuld. Wilt u ook een steentje bijdragen aan het jubileumweekend en indirect aan de carnavalstraditie in Echt en Limburg, kijk dan snel op www.lvk2020.nl/sponsors.